Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Al bell mig del Golf de Sant Jordi, en el territori conegut com el desert d’Alfama, hi havia unes bellíssimes i salvatges cales no habitades ni explotades, on el Mestral era el seu gelós guardià. Els pescadors de pobles veïns les coneixien, però només s’atrevien a visitar-les amb el bon temps de l’estiu i sempre de forma puntual.

Tan deserta era la zona que des de l’antiguitat s’instal·là un  castell templer dedicat a honorar la memòria del cavaller Sant Jordi (Castell de Sant Jordi d’Alfama) i a protegir la costa dels atacs de la pirateria sarraïna.

Prop d’allí, a la Cala de l’Ametlla, a l’entorn de la torre de guaita bastida el segle XVII, s’hi establí a les darreries del segle XVIII, gent del sud, amics del vent.  Aquells pescadors de “bou” crearen senzills habitatges aprofitant les coves naturals que envoltaven aquell paratge i bastiren cabanes a l’estil valencià al bell mig de la cala.

Era un lloc especial per la freqüència amb què apareixia el vent, element imprescindible per navegar a la vela. Així va néixer la Cala de l’Ametlla, filla del vent.

Ara aquella Cala de l’Ametlla és un poble modern que compta, finalment, amb una Associació de Vela Llatina.

Guardar

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.